Geluidsmuur

Materialen voor geluidsmuren
Het woord 'geluidsmuur' is eigenlijk een parapluterm waar veel begrippen onder vallen. Een geluidsmuur kan namelijk uit zoveel diverse materialen en vormen bestaan dan het moeilijk is om één ding voor ogen te hebben wanneer we het over een geluidsmuur hebben. Een geluidsmuur kan bijvoorbeeld uit aarde, glas, beton, hout, staal of aluminium bestaan. De toepassingsvormen van geluidsmuren zijn al net zo veelzijdig als de materialen waar geluidsmuren van gemaakt kunnen zijn. Geluidsmuren kunnen namelijk langs een weg geplaatst worden, maar ook geluidsreducerende muren binnen gebouwen vallen onder het begrip 'geluidsmuur'.

Het ontwerp van een geluidsmuur
Geluidsmuren zijn de laatste jaren steeds meer ontwikkeld. Geluid neemt namelijk een steeds prominentere plaats in, in deze snel ontwikkelde wereld. Overal om ons heen horen we geluid: van vliegtuigen, wegen, harde muziek, apparaten, verbouwingen en noem maar op. Door deze toenemende geluidshinder is er een steeds groter wordende vraag om deze geluidshinder te  beperken. Daarom worden er vaak geluidsmuren geplaatst in een omgeving waar veel geluidsoverlast ervaren wordt. Naast dat een geluidsmuur de geluidsoverlast dien te verminderen, dient een geluidsmuur er ook mooi uit te zien.

Balans tussen materiaal, vorm en de omgeving
De ontwikkelingen op het gebied van geluidsmuren hebben dan ook niet stil gestaan. Geluidsmuren hebben steeds meer geavanceerde vormen aangenomen die het geluid nog beter tegenhouden en geluidsmuren worden uit steeds meer uiteenlopende materialen gemaakt, die één geheel vormen met de natuur. Maar niet alleen het uiterlijk van de geluidsmuur en de materialen zijn van belang. Wanneer een geluidsmuur bijvoorbeeld binnen een gebouw wordt geplaatst om de geluidshinder binnen het gebouw te beperken dient er ook een goede afstemming tussen verschillende partijen tijdens het bouwproces te zijn om de uiteindelijke akoestische kwaliteit zo goed mogelijk te maken.

Geluidshinder? Laat een op maat gemaakte geluidsmuur maken!
Het ontwikkelen van een geschikte geluidsmuur is dan ook een ingewikkeld karwei en voor iedere nieuwe omgeving dient een op die omgeving afgestemde geluidsmuur ontwikkeld te worden. Door onze jarenlange ervaring en door continue naar innovatie te streven zijn wij in staat om voor ieder gebouw of iedere omgeving de geschikte geluidsmuur te ontwikkelen en te plaatsen. Neem nu contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.