Geluidsscherm

Geluidsschermen die bij de omgeving passen
Geluidsschermen worden in ons drukbevolkte landje vaak toegepast om het geluid van wegverkeer en railverkeer te verminderen. Dit is ook wettelijk verplicht: de Rijksoverheid wil middels geluidsschermen de gezondheid en de woonomgeving van de burger waarborgen. Daarom zijn er wettelijke normen opgesteld die het geluid dat verkeer, treinen en bedrijven mogen maken vastleggen. Dat is dan ook de reden dat er in Nederland zoveel geluidsschermen te vinden zijn. Naast de handhaving van geluidsoverlast, is er in Nederland ook een strikt beleid wat bestemmingsplannen betreft. Ook geluidsschermen dienen goed bij de omgeving te passen.

Geluidsschermen van verschillende materialen
Daarom heeft Geluidswanden.nl zich gespecialiseerd in het ontwerpen en plaatsen van geluidsschermen. Dit kan zowel grote projecten bij de grote verkeersaders in Nederland betreffen als wat kleinere projecten op bijvoorbeeld regionale wegen of bij plaatselijke bedrijven terreinen. Geluidsschermen kunnen uit een grote verscheidenheid aan materialen bestaan. Zo zijn er betonnen geluidsschermen, doorzichtige geluidsschermen, fel gekleurde geluidsschermen en geluidsschermen die van biologische materialen zijn gemaakt.

Geluidsschermen voor particulieren
Ook kunnen er geluidsschermen voor particulieren gemaakt worden. Als uw huis aan een minder drukke weg ligt zorgt de overheid vaak niet voor geluidsschermen. Desondanks kunt u veel hinder beleven door zelf een geluidsscherm te plaatsen. Door de grote verscheidenheid aan materialen waar geluidsschermen uit kunnen bestaan hoeft een geluidsscherm niet eens zo duur te zijn. Denk bijvoorbeeld aan houten geluidsschermen. Wanneer u de geluidsschermen minder zichtbaar wilt hebben kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om het geluidsscherm te laten begroeien met klimplanten.

Op maat gemaakte geluidsschermen
Voor wat voor een soort geluidshinder u een geluidsscherm zoekt, wij kunnen het u leveren. Geef uw wensen aan ons door en wij ontwikkelen speciaal voor uw probleem een geluidsscherm dat bij uw budget past en bij de omgeving past. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om zoveel voor zowel grootschalige als kleinschalige projecten een juist geluidsscherm te ontwikkelen en plaatsen. Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem dan nu contact met ons op!